Oldalak

2015. október 27., kedd

Két napos fitnesz-őrület és minden, ami sport - FitBalance - 2015. október 24-25.

Az idén kétnaposra, és több Hungexpó csarnoknyi területre tervezett Fitbalance fitneszfesztiválon népszerű prezenterekkel, és számtalan sportággal ismerkedhetett meg a nagyközönség. A látogatók kipróbálhatták többek között az IronBox, bodyART, Kangoo, Zumba, Dance Aerobik, Stretching, WALKenergie, Spinning, Aero-kickbox, Spártai edzés, Hot Iron elnevezésű mozgásformákat, és együtt mozoghattak Erdei Zsolttal, Rubint Rékával, Schobert Norberttel, Miló Vikivel vagy Béres Alexandrával.



A Mediwel standja frekventált helyen, a G pavilon közepén kapott helyet: hat OTO Chili kockahas géppel, három FLABéLOS-szal és kisebb egészségmegőrző gépeink mindegyikével jelen voltunk. 


A szombati napon a jó idő még sokakat inkább külsős helyszínre csábított, de a vasárnap már igazi, őrült, zajos, pezsgő Fitbalance-hangulatban telt, gépeink egész nap folyamatos használatban voltak.










Annak ellenére, hogy egy fitneszfesztiválon a többség tornázni, súlyt emelni, ugrálós edzésre érkezik, rendkívül népszerűek voltak a FLABéLOS-aink, amelyekre nem csak alakformálás céljából, hanem bemelegítésként, levezetésként olyanok is felálltak 10-10 perce, akiknek nem volt súlyproblémájuk. Szokatlanul sok lelkes férfi próbálta ki a Flabit, egyszerre, csapatostól is érkeztek és voltak, akik a gép maximális teljesítményét akarták tesztelni. A 20-as fokozatot azonban nem véletlenül ajánljuk csak profiknak, ezt a kemény izommunkát – gyöngyöző homlokkal - mindössze 1-2 percig bírták. 



Úgy láttuk, sokan nagyon jól érezték magukat a Mediwelnél, mert egy gép miatt jöttek ugyan, de a végén valamennyi  készülékünket kipróbálták. Visszatérő vendég is akadt szép számmal, a FLABéLOS és az OTO Adore Foot is visszacsábította azt, aki egyszer kipróbálta, ők már önállóan üzemeltették a gépet, maguktól vették fel a lábzsákot és indították el a nekik tetsző programot. 











Az OTO Adore Foot talpmasszírozónk ára felől sokan érdeklődtek, és örültek, hogy október 31-ig kedvezményes áron kapható. A FLABéLOS iránt is volt érdeklődés, magánszemély és szalon is érdeklődött, egyvalaki egy 6 FLABéLOSból álló kontingensre kért ajánlatot, neki megadtuk értékesítőink elérhetőségét, természetesen minősített FLABéLOS partnerszalonként való jelentkezésre továbbra is van lehetőség. A FLABéLOS megrendelőinek november végéig türelmüket kérjük, jelenleg nincs raktárkészletünk, a kiszállításokat csak decemberben tudjuk megkezdeni.





Az e-Shape abszolút kedvenc volt a hölgyeknél és az urak többsége is engedte, hogy rájuk csatoljuk: a hölgyeket a hasukról mozdítható zsír motiválta leginkább, a férfiak inkább a derekukra kérték a masszázsgépet. Jó volt látni a gép beindításakor azonnal jelentkező hűha-élményeket, láthatóan meglepődtek, hogy ekkora erő van egy ilyen kicsi készülékben. Az árával maximálisan elégedettek voltak és többen is jelezték vásárlási szándékukat, volt, aki már a helyszínen is vett volna belőle.










Az OTO Chilik nem sokat pihentek a két nap alatt: tüzes, harcos csata ment a lányok és a fiúk között is azért, hogy megdöntsék a napi rekordot, amit egy perc alatt kell teljesíteni a kockahas gépen. Visszajártak, nézegették az eredményeket, hoztak még versenyzőket, sokan többször is újra próbáltak csúcsot dönteni. Lányoknál sokáig egy szombaton felállított rekord vezetett, amit Horváth Viktóriának vasárnap ötödik nekifutásra, és a verseny vége előtt kettő perccel sikerült megdöntenie, Viktória végül egy perc alatt 99 felhúzással vitte el az OTO Chilit! Fiúknál az a Krizsán Mihály nyert 122 húzással, aki a legutóbbi FitBalance-on arasznyival szorult csak a második helyre, most szenzációs eredménnyel övé lett a főnyeremény. Gratulálunk mindkét nyertesünknek, mert kiemelkedő teljesítménnyel érdemelték ki a Chilit.



A kockahas gépeket amúgy a legkisebbek, az idősebbek, és sokan jelentős túlsúlyuk ellenére is egész nap nyúzták, volt akinek otthon is van saját Chilije, de nem bírta ki, hogy ne húzzon rajta néhány percet itt a rendezvényen is. Két 10 éves forma kisfiú is rágta a szülei füleit, hogy vegyenek neki Chilit. Vásárlói szándék rengeteg volt, köszönjük a bizalmat és igyekszünk minden rendelést néhány napon belül teljesíteni. 













































2015. október 14., szerda

FLABéLOS-szal a túlsúly és az elhízás ellen az Obezitológiai Konferencián


2015. október 1-3. között a Magyar Elhízástudományi Társaság Budapesten rendezte meg az 5. Közép-európai Elhízástudományi Kongresszust, amelyre a közép-európai régióból és azon kívül is, 30 országból érkeztek szakemberek. Közel 200 magyar és külföldi belgyógyász és obezitológus szakorvos gyűlt össze, hogy ezen a hétvégén az obezitológia legújabb klinikai vizsgálati eredményeit, lehetséges szövődményeit és a prevenció lehetőségeit megvitassák.





A túlsúly és elhízás előfordulása világszerte jelentős terhet ró az egészségügyi ellátó rendszerekre, és kihat az egyén életminőségére. Mivel az elhízásnak nincs hatékony gyógyszeres kezelése, a prevenció jelentősége felértékelődik. Mint azt a konferencián megtudtuk, a társadalom jelentős része, 20-25%-a küzd túlsúllyal vagy elhízással, és szomorú tény, hogy a gyermekkori elhízás is egyre növekvő előfordulást mutat.


 A Mediwel standján, a konferencia kiemelt kiállítójaként, elsősorban a FLABéLOS mozgásterápiás készülékünket népszerűsítettük a szakmai közönség előtt, hiszen a FLABéLOS évek óta hatékony segítség a túlsúllyal élők számára. 


A készüléket a konferencia résztvevői közül a legtöbben ismerősként üdvözölték, és beszámoltak a 2015 márciusi Club Tihanyban (a Diabetes konferencián szerzett) pozitív FLABéLOS-élményükről, mások a szintén márciusi budapesti MOMOT-konferencián próbálták ki először. Ennek ellenére akadtak kétkedők, akik ránézésre a fogyasztó-rázógép kategóriába tették a FLABéLOS-t, őket nyomatékosan kértük, hogy próbálják ki a készüléket. 10 perc használat és a hatásmechanizmus részletes ismertetését követően egészen más szemmel néztek a készülékre, és terápiás felhasználását is megértették, sőt szorgalmazták. 


A szakorvosokkal folytatott beszélgetések közben nagyon sok kiváló ötletet kaptunk arra nézve, hogy hol tudnánk a FLABéLOS-t népszerűsíteni. Szóba kerültek a magyarországi zenekarok, ahol óriási problémát jelent a nagy, nehéz hangszerekkel való egész napos monoton gyakorlás, ülés, egy pózba kényszerülés. Hisszük, hogy az ilyen vagy hasonló területen dolgozók számára jelentős könnyebbség lenne, ha a FLABéLOS-szal tudnák megoldani a tagok napi mozgásigényét, átmozgatni a feszes, kötött izomzatukat, „megolajozni” ízületeiket. 


Az Adore Foot népszerűsége ezen a konferencián is töretlen volt, egymásnak ajánlhatták a résztvevők, mert hozzánk már a külföldi vendégek is azzal a konkrét kéréssel érkeztek, hogy a talpmasszírozónkat szeretnék kipróbálni. 




Az e-Shape hatékonyságáról sem kellett győzködni a hölgyeket, hiszen már néhány perc után viszketést, kipirosodást tapasztaltak a kezelt területen, és sokan automatikusan újraindították a tíz perces alapprogramot. Volt olyan hölgy, aki annyira beleszerelmesedett a készülékbe, hogy a helyszínen vásárolni akart, de mivel erre nem volt lehetőség, meggyőztük arról, hogy következő héten már szállítjuk is saját OTO e-Shape készülékét. A konferencián résztvevőket egy minden Mediwel termékre érvényes 20%-os kupon illette meg, melyet ráadásul az akciós áron felül tudnak érvényesíteni  következő 30 nap folyamán. A szenzációs árak hatására volt, aki egyszerre több készülék vásárlásában is gondolkodott. 

A konferenciát Dr. Halmy Lászlóné Eszter szervezte, férje, Dr. Halmy László obezitológus professzor pedig még 2010-ben írt a FLABéLOS-nak a túlsúly elleni harcban tapasztalt hatékonyságáról. 
“A készülék alkalmazása eredményesen használható túlsúlyos/elhízott betegek testsúlyának csökkentésére, valamint a különösen veszélyes hasi típusú elhízásban a haskörfogat csökkentésére, amely a hason belüli zsírszövet csökkenésére utal.
A készülék egyértelműen javasolható diétával egybekötött fizikai aktivitás révén történő testsúlycsökkentésre. A módszer előnye, hogy aránylag rövid idő alatt jelentős mértékű izomtevékenységet idéz elő, amely közismerten növeli az alapanyagcserét, és így a testsúlycsökkentéshez jelentős segítséget ad. A vibráció ismert hatásai, vagyis a keringés javítása és a hormonszint változások előidézése következtében további hatások várhatók.
Hazai megfigyeléseink alapján – összhangban a nemzetközi szakirodalom adataival – ajánlom a FLABeLOS professzionális teljes testvibrációs mozgásterápiás készülék használatát elhízottak testtömegének csökkentésére és a végtagok keringésének javítására.”
Budapest, 2010. december 02.
Üdvözlettel: Prof. Dr. Halmy László, belgyógyász, obezitológus professzor
















2015. október 8., csütörtök

Fitten indult az ősz a MOM Sportban

A Fitt az Ősz elnevezésű mozgásfesztiválról egyszerűen nem lehetett lemaradni, szeptemberben nem volt ennél nagyobb szabású tömeges sport esemény a városban. 




Mindössze 600 forintos jegyár ellenében a résztvevők a legnépszerűbb aerobic prezenterek óráin vehettek részt és nagyon sok sportágat kipróbálhattak. A rendezvény a MOM Sportban került megrendezésre és a szervezők több ezer lelkes, mozogni vágyó résztvevőt regisztráltak.


Nagy volt a mozgás a Mediwel standján egész nap, és óriási érdeklődést tapasztaltunk a FLABéLOS iránt. 


Öt éve értékesítjük a Flabit, ezért a többség pontosan tudta-ismerte a készüléket, de még mindig nagy öröm látni, hogy milyen elégedett mosolyt csal a mozgásterápiás készülékünk azok arcára, akik most próbálják ki először. 2-3 olyan emberrel beszéltünk, akik először ezen a rendezvényen léptek fel a Flabi billenő padjára, ők nem is gondolták volna, hogy a FLABéLOS kapcsán nem valami megterhelő rázkódásélménnyel, hanem kellemes, keringésfokozó masszázsélménnyel lesznek gazdagabbak és energiadúsabbak, frissebbek már 10 perc elteltével.





Akik vékonyak, de imitt-amott azért akad rajtuk leradírozni való, azoknak helyi alakformáló, zsírbontó készülékünket, az OTO e-Shape-et csatoltuk a hasukra, combjukra. A készülék jelentős vérbőséget okoz a kezelt területen, körkörös és spirális rezgésekkel a mélyizmokat is eléri, ezért amikor véget ért a kezelés, szinte mindenki erős viszketésről, bizsergésről, kipirosodásról számolt be. Az e-Shape rendszeres használata, napi kb. 30 perc óriási segítség lehet a fogyni vágyóknak!


Az Adore Foot talpmasszírozónk is sokak kedvence lett az eseményen, szinte egész nap az érdeklődés középpontjában volt. 


Cukorbetegséggel küzdő látogatónk is akadt, aki az idegstimulációs orvostechnikai eszközünkkel, az Electro Therapad-dal frissítette fáradt lábait.

Az OTO Chili kockahas gépeknek pedig ez alkalommal igazán nem volt idejük a pihenésre, folyamatosan próbálgatták őket. Meglepődtek a Chili erején, még az edzettebbeknek is okozott meglepetéseket a magasabb fokozaton az, hogy öt percig kibírják ezt a fajta izomerősítő mozgást. 













































Ezen a rendezvényen az egészen kicsi gyerekekre sem lehetett panasz: minden érdekelte őket, álltak, csimpaszkodtak a Flabin és bár nem érték végig, sajátos technikával dolgoztak az OTO Chilin is! Tüneményesek voltak!